![]() |
Limonlu Tartolet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu TartoletTartolet Hamuru : 300 gr ![]() 1 adet yumurta 150 gr ![]() 150 gr ![]() 60 gr ![]() Limonlu iç: 3 adet yumurta 2 adet limonun suyu 1 adet limonun kabuğu 135 gr ![]() 45 gr ![]() Yapılışı: 1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin ![]() ![]() 2- Tereyağı fazla ısınmadan hamuru tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın ![]() 3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın ![]() 4- Tartolet kalıplarını ya da mini tart tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın ![]() ![]() 5- Limonlu iç harcı için yumurtaları derin bir çırpma kabına alarak hafifçe kabarıncaya kadar çırpın ![]() 6- Limon suyunu, limon kabuğunu, şekeri yumurtalara ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın ![]() ![]() 7- İç harcı kalıplara paylaştırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar fırınlayın ![]() ![]() 8- Soğuyan tartoletlerinizi kalıbından dikkatlice çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|