Limonlu Tartolet

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Tartolet



Tartolet Hamuru :
300 gr Un
1 adet yumurta
150 gr Tereyağı
150 gr pudra şekeri
60 gr badem tozu
Limonlu iç:
3 adet yumurta
2 adet limonun suyu
1 adet limonun kabuğu
135 gr şeker
45 gr Margarin ya da tereyağı
Yapılışı:
1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin
2- Tereyağı fazla ısınmadan hamuru tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın
3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın
4- Tartolet kalıplarını ya da mini tart tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince (üst fotoğrafta görüldüğü gibi) döşeyin
5- Limonlu iç harcı için yumurtaları derin bir çırpma kabına alarak hafifçe kabarıncaya kadar çırpın
6- Limon suyunu, limon kabuğunu, şekeri yumurtalara ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın Son olarak erittiğiniz yağı iç harca ekleyin 1 dakika daha karıştırın
7- İç harcı kalıplara paylaştırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar fırınlayın Pişince fırından alarak soğumaya bırakın
8- Soğuyan tartoletlerinizi kalıbından dikkatlice çıkarın Limon kabukları ve pudra şekeri ile süsleyerek ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.