![]() |
Limonlu Tartolet
Tartolet Hamuru :
300 gr. Un 1 adet yumurta 150 gr. Tereyağı 150 gr. pudra şekeri 60 gr. badem tozu Limonlu iç: 3 adet yumurta 2 adet limonun suyu 1 adet limonun kabuğu 135 gr. şeker 45 gr. Margarin ya da tereyağı Yapılışı: 1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin. Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin. 2- Tereyağı fazla ısınmadan hamuru tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın. 3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. 4- Tartolet kalıplarını ya da mini tart tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın. Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince (üst fotoğrafta görüldüğü gibi) döşeyin. 5- Limonlu iç harcı için yumurtaları derin bir çırpma kabına alarak hafifçe kabarıncaya kadar çırpın. 6- Limon suyunu, limon kabuğunu, şekeri yumurtalara ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Son olarak erittiğiniz yağı iç harca ekleyin 1 dakika daha karıştırın. 7- İç harcı kalıplara paylaştırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar fırınlayın. Pişince fırından alarak soğumaya bırakın. 8- Soğuyan tartoletlerinizi kalıbından dikkatlice çıkarın. Limon kabukları ve pudra şekeri ile süsleyerek ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.