ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu Tartolet (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171059)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:11 AM

Limonlu Tartolet
 
Tartolet Hamuru :
300 gr. Un
1 adet yumurta
150 gr. Tereyağı
150 gr. pudra şekeri
60 gr. badem tozu
Limonlu iç:
3 adet yumurta
2 adet limonun suyu
1 adet limonun kabuğu
135 gr. şeker
45 gr. Margarin ya da tereyağı
Yapılışı:
1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin. Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
2- Tereyağı fazla ısınmadan hamuru tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın.
3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
4- Tartolet kalıplarını ya da mini tart tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın. Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince (üst fotoğrafta görüldüğü gibi) döşeyin.
5- Limonlu iç harcı için yumurtaları derin bir çırpma kabına alarak hafifçe kabarıncaya kadar çırpın.
6- Limon suyunu, limon kabuğunu, şekeri yumurtalara ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Son olarak erittiğiniz yağı iç harca ekleyin 1 dakika daha karıştırın.
7- İç harcı kalıplara paylaştırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar fırınlayın. Pişince fırından alarak soğumaya bırakın.
8- Soğuyan tartoletlerinizi kalıbından dikkatlice çıkarın. Limon kabukları ve pudra şekeri ile süsleyerek ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.