Kuzu Gerdan Haşlama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Gerdan Haşlama



6 adet kuzu gerdan
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet orta boy havuç
4 adet orta boy patates
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 litre sıcak su
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber
Yapılışı:

1- Kuzu gerdanları yıkayıp süzün (bazen kuzunun kılı olabiliyor) Patates ve havucu soyup iri iri doğrayın Soğanları soyup 4-5 parçaya bölün
2- Geniş bir tencereye sıvıyağı alın ve kızdırın Süzdüğünüz kuzu gerdanları önlü arkalı hafifçe kızartın
3- Kızaran gerdanların üzerine soğanı ve suyu ekleyin Etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika haşlayın
4- Etler yumuşamaya başlayınca önce havuçları ekleyerek 10 dakika daha pişirinn
5- Son olarak patatesleri ve baharatı ekleyerek 15 dakika daha haşlayın Ocaktan almadan önce çatal yardımıyla etlerin yumuşaklığına bakın, gerekirse 5-10 dakika daha (patatesleri eritmeden) haşlayın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.