![]() |
Kuzu Gerdan Haşlama
6 adet kuzu gerdan
2 adet orta boy kuru soğan 2-3 adet orta boy havuç 4 adet orta boy patates 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ 1,5 litre sıcak su Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber Yapılışı: 1- Kuzu gerdanları yıkayıp süzün (bazen kuzunun kılı olabiliyor). Patates ve havucu soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup 4-5 parçaya bölün. 2- Geniş bir tencereye sıvıyağı alın ve kızdırın. Süzdüğünüz kuzu gerdanları önlü arkalı hafifçe kızartın. 3- Kızaran gerdanların üzerine soğanı ve suyu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika haşlayın. 4- Etler yumuşamaya başlayınca önce havuçları ekleyerek 10 dakika daha pişirinn. 5- Son olarak patatesleri ve baharatı ekleyerek 15 dakika daha haşlayın. Ocaktan almadan önce çatal yardımıyla etlerin yumuşaklığına bakın, gerekirse 5-10 dakika daha (patatesleri eritmeden) haşlayın. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.