ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Gerdan Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165850)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:28 AM

Kuzu Gerdan Haşlama
 
6 adet kuzu gerdan
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet orta boy havuç
4 adet orta boy patates
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 litre sıcak su
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber
Yapılışı:

1- Kuzu gerdanları yıkayıp süzün (bazen kuzunun kılı olabiliyor). Patates ve havucu soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup 4-5 parçaya bölün.
2- Geniş bir tencereye sıvıyağı alın ve kızdırın. Süzdüğünüz kuzu gerdanları önlü arkalı hafifçe kızartın.
3- Kızaran gerdanların üzerine soğanı ve suyu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika haşlayın.
4- Etler yumuşamaya başlayınca önce havuçları ekleyerek 10 dakika daha pişirinn.
5- Son olarak patatesleri ve baharatı ekleyerek 15 dakika daha haşlayın. Ocaktan almadan önce çatal yardımıyla etlerin yumuşaklığına bakın, gerekirse 5-10 dakika daha (patatesleri eritmeden) haşlayın. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.