![]() |
Specialler - Specialler Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Specialler - Specialler TarifiSpecialler Acıbadem Tacı Malzemeler: Kek: 1 paket Dr ![]() 3 yumurta 125 g yumuşak margarin 8-9 yemek kaşığı su Krema: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt 1 su bardağı öğütülmüş badem Üzeri için: 1 poşet Dr ![]() 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı yaprak badem Hazırlanışı: Kek: Kek karışımı ve kakaosunu bir çırpma kabına alın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika Soğutup kalıptan çıkartın ve enlemesine üç parçaya ayıracak şekilde kesin ![]() Krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatalı sosu süt ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ananas Kayıkları Malzemeler: Hamur: 1,5 çay bardağı su 25 g margarin 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 çay bardağı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yumurta Yarım poşet Dr ![]() Krema: 1 poşet Dr ![]() 1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve) 5 dilim ananas (konserve) 20 g bitter çikolata Hazırlanışı: Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın ![]() Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Çikolatayı benmari usuli eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin ![]() Beethoven Pastası Malzemeler: Beze: 2 yumurta akı 1/4 çay kaşığı tuz 1 su bardağı Dr ![]() Krema: Yarım çay bardağı fındık Yarım çay bardağı ceviz içi Yarım çay bardağı tuzsuz badem 2 poşet Dr ![]() 2,5 çay bardağı soğuk süt Üzeri için: 1 tatlı kaşığı Dr ![]() 20 g çikolata rendesi Hazırlanışı: Beze: Yumurta akları ve tuzu 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 135°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Krema: Fındık, ceviz ve bademleri 130°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kavurun ve öğütün ![]() ![]() ![]() Bu kremayı soğuttuğunuz bezenin üzerine bombe şeklinde yayın ![]() Yağlı kağıttan 0,5 cm genişliğinde 5 adet uzun şerit kesin ve pastanın üzerine birbirine paralel olarak yapıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekspres Pasta Malzemeler: 6 adet milföy hamuru Dolgu: 1 poşet Dr ![]() 2,5 su bardağı soğutulmuş süt Üzeri için: 2-3 yemek kaşığı Dr ![]() Hazırlanışı: Milföyleri ikişer adet üst üste koyarak bir merdane yardımıyla 1-2 mm kalınlığında ve 15x15 cm ölçülerinde kare şeklinde açın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Dolgu: Ekspres pudingi süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Soğuyan milföyleri 5'er santimlik kareler şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() Kış Pastası Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 125 g margarin 1 yemek kaşığı su 1,5 çay bardağı Dr ![]() 1 poşet Dr ![]() 2,5-3 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Elmalı dolgu: 3 adet orta boy elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 poşet Dr ![]() 3 su bardağı su Yarım su bardağı beyaz şarap Krema: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt 1 tatlı kaşığı Dr ![]() Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın ![]() ![]() ![]() Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın ![]() ![]() ![]() Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Kokos Malzemeler: Hamur: 2 yumurta 2 yumurta sarısı 150 g margarin 1,5 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı süt Yarım çay bardağı Dr ![]() 2 yemek kaşığı rom 1 poşet Dr ![]() 1,5 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Hindistancevizli karışım: 2 yumurta akı 1,5 çay bardağı Dr ![]() 3 su bardağı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı Malibu Krema: 2 muz 1 limonun suyu 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt Yarım çay bardağı hindistancevizi Hazırlanışı: Hamur: 2 yumurta, 2 yumurta sarısı, margarin, toz şeker, süt, kakao, rom, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikser ile 2-3 dakika çırpın ![]() Hindistancevizli karışım: Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Hamurun yarısını 25x12 cm ölçulerindeki yağlanmış baton kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizli karışımı yayın ve kalan hamuru döküp pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika 20'nci dakikada fırının kapağını açıp kekin ortasına bir bıçak yardımı ile uzunlamasına 2 cm derinliğinde bir yarık açın ![]() Pişirdiğiniz keki soğutup kalıptan çıkartın ![]() Krema: Muzlardan birini küçük parçalara, diğerini de dilim dilim doğrayın ve limon suyuna bulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine hindistancevizi serpin ve dilimlenmiş muzları sıralayın ![]() Muzlu Pandispanya Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su Krema: 1 poşet Dr ![]() 2,5 su bardağı soğuk süt Üzeri için: 4 adet muz 40 g bitter çikolata 2 yemek kaşığı fındık kırığı Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() ![]() Krema: Muzlu ekspres pudingi 2,5 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın ![]() Muz şeklindeki pandispanyaların üzerlerine sürün ![]() ![]() ![]() Çikolatayı benmari usulü eritip muzların üzerinde ince çizgiler halinde gezdirin ![]() ![]() ![]() Narin Çilek Çiçekleri Malzemeler: Hamur: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr ![]() Yarım çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı su 1 limon kabuğu rendesi 2 çay bardağı un Dolgu: 200 g çilek 1 poşet Dr ![]() 2 yemek kaşığı toz şeker 2,5 çay bardağı su 1 poşet Dr ![]() 1,5 çay bardağı soğuk süt 2 yemek kaşığı Dr ![]() Hazırlanışı: Hamur: Yumurta ve şekeri çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika Dolgu: Soğuttuğunuz çiçeklerin yarısının üzerlerine çilekleri dizin ![]() ![]() Krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Pembe Hülyalar Malzemeler: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 50 g margarin 1 poşet Dr ![]() 1,5 çay bardağı un 1 poşet Dr ![]() Çilekli krema: 300 g çilek Yarım çay bardağı Dr ![]() 1 poşet Dr ![]() 5 çay bardağı su 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Beyaz krema: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Hazırlanışı: Hamur: Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 150°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 150°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın ![]() Çilekli krema: Ayıkladığınız çileklerden bir miktarını ortadan ikiye kesin ve pasta çerçevesi boyunca dizin ![]() Kalan çilekleri yarım çay bardağı pudra şekeri ile robotta püre haline getirin ![]() Jöleyi su ile tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Beyaz krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı dökün, üzerine çilekli kremayı dökün ve düzgünce yayın ![]() ![]() Dolapta 3-4 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın ![]() Portakallı Bezeler Malzemeler: Beze: 2 yumurta akı Yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı Dr ![]() 1 su bardağı öğütülmüş tuzsuz yer fıstığı Krema: 1 poşet Dr ![]() 1 çay bardağı soğuk su 1 poşet Dr ![]() 1 yemek kaşığı Dr ![]() Hazırlanışı: Beze: Yumurta aklarını tuz ile mikserin en yüksek devrinde 2 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 130°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Krema: 1 tatlı kaşığı portakallı fruttiyi 1 çay bardağı soğuk suyun içinde eritin ![]() ![]() Soğuttuğunuz bezelerin üzerlerine krem şanti sürerek ikişer ikişer yapıştırın ![]() ![]() Karamella Malzemeler: Karamelli sos: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt 1 su bardağı Dr ![]() Pasta: 2 yemek kaşığı Dr ![]() 2,5 çay bardağı su 1 paket Dr ![]() 50 g margarin 250 g yoğurt Hazırlanışı: Karamelli sos: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pasta: 2 yemek kaşığı pudra şekerini orta hararetli ateşte karıştırarak eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilimleyerek ve üzerine karamel sosunu gezdirerek servis yapın ![]() Lezzet Evi Malzemeler: Kek: 1 paket Dr ![]() 3 yumurta 125 g yumuşak margarin 7-8 yemek kaşığı su Krema: 1,5 su bardağı süt 1 poşet Dr ![]() 1 paket Dr ![]() Üzeri için: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Hazırlanışı: Kakaolu kek karışımını yumurta, margarin ve su ile çırparak tarifine göre hazırlayıp pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 165-170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika Fırından çıkartıp soğutun ![]() Krema: 1,5 su bardağı sütü ısıtıp içinde sıcak çikolatayı eritin ![]() ![]() Kakaolu keki üst iki yanından başlayarak içe doğru ortada birleşecek şekilde verevine keserek üçgen çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ![]() ![]() Portakallı Şoko Malzemeler: Dolgu: 2 adet portakal 1 su bardağı toz şeker Kek: 1 poşet Dr ![]() 4 yumurta 1 çay bardağı süt 175 g margarin Islatmak için: 1 çay bardağı tarifine göre hazırlanmış Dr ![]() 3 yemek kaşığı rom Üzeri için: 1 poşet Dr ![]() 1,5 çay bardağı su 1 çay bardağı tarifine göre hazırlanmış Dr ![]() Hazırlanışı: Dolgu: Rendenin ince kısmı ile portakal kabuklarının dış yüzeyinden çok ince bir tabaka alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kek:Şoko kek karışımını yumurta, süt ve margarin ile 3-4 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika Soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() 1 çay bardağı fruttiyi rom ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Tart jölesini 1,5 çay bardağı su ve 1 çay bardağı frutti ile tarifine göre hazırlayıp kekin üzerine yayın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|