ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Specialler - Specialler Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167905)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 02:35 PM

Specialler - Specialler Tarifi
 
Specialler

Acıbadem Tacı

Malzemeler:
Kek:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Kek Karışımı
3 yumurta
125 g yumuşak margarin
8-9 yemek kaşığı su
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı öğütülmüş badem
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı yaprak badem

Hazırlanışı:
Kek: Kek karışımı ve kakaosunu bir çırpma kabına alın. Yumurta, margarin ve suyu ekleyip 2-3 dakika çırpın. Ortası delik derin bir kek kalıbını yağlayıp hamuru dökün ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika

Soğutup kalıptan çıkartın ve enlemesine üç parçaya ayıracak şekilde kesin.

Krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş bademleri ekleyip iyice karıştırın. Yarısını kekin alt tabanına sürün ve orta tabanı kapatın. Kalan krem şantiyi sürüp üzerine üçüncü tabanı kapatın.

Çikolatalı sosu süt ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın. Soğutun ve kekin üzerine sürün. Üzerine yaprak bademleri serpin. 1-2 saat dolapta soğutup dilimleyerek servis yapın.

Ananas Kayıkları

Malzemeler:
Hamur:
1,5 çay bardağı su
25 g margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Yarım poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve)
5 dilim ananas (konserve)
20 g bitter çikolata

Hazırlanışı:
Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın. Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin. Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın. Bu hamuru krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika

Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın.

Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın. Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın. Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın.

Çikolatayı benmari usuli eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin.

Beethoven Pastası

Malzemeler:
Beze:
2 yumurta akı
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Krema:
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı tuzsuz badem
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2,5 çay bardağı soğuk süt
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
20 g çikolata rendesi

Hazırlanışı:
Beze: Yumurta akları ve tuzu 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın. Mikseri en düşük devrinde çırparak, pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin (toplam 5 dakika). Elde ettiğiniz bu beze hamurundan yağlı kağıt üzerine 26 cm çapında ve 1,5 cm yüksekliğinde çember şeklinde yayın. Kalanıyla krema torbası kullanarak nota şekilleri verin ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 135°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika

Krema: Fındık, ceviz ve bademleri 130°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kavurun ve öğütün. 2 poşet krem şantiyi 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. İçine çerezleri ilave edip iyice karıştırın.

Bu kremayı soğuttuğunuz bezenin üzerine bombe şeklinde yayın.

Yağlı kağıttan 0,5 cm genişliğinde 5 adet uzun şerit kesin ve pastanın üzerine birbirine paralel olarak yapıştırın. Kakaoyu serpin ve şeritleri çıkartın. Pastanın üzerine notaları yerleştirin. Kenarlarına çikolata rendesini serpin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Ekspres Pasta

Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
Dolgu:
1 poşet Dr.Oetker Kakaolu Ekspres Puding
2,5 su bardağı soğutulmuş süt
Üzeri için:
2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı:
Milföyleri ikişer adet üst üste koyarak bir merdane yardımıyla 1-2 mm kalınlığında ve 15x15 cm ölçülerinde kare şeklinde açın. Elde ettiğiniz üç parça hamurun üzerini çatalla delin ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

Dolgu: Ekspres pudingi süt ile 2-3 dakika çırpın. Buzdolabında 10-15 dakika soğutun.

Soğuyan milföyleri 5'er santimlik kareler şeklinde kesin. Kestiğiniz milföy karelerinin üzerlerine ekspres puding sürüp ikişer ikişer yapıştırın. Üzerlerine pudra şekeri serpin.

Kış Pastası

Malzemeler:
Hamur:
1 yumurta
125 g margarin
1 yemek kaşığı su
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2,5-3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Elmalı dolgu:
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Puding
3 su bardağı su
Yarım su bardağı beyaz şarap
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın. Hamurun 2/3'ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin. Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin.

Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın. Üzerine tarçını serpin. Pudingi su ve şarap ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Bekletmeden elmaların üzerine dökün. Fırına koyup pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika

Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın. Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın. Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin.

Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin.

Kokos

Malzemeler:
Hamur:
2 yumurta
2 yumurta sarısı
150 g margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı Dr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığı rom
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Hindistancevizli karışım:
2 yumurta akı
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı Malibu
Krema:
2 muz
1 limonun suyu
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Yarım çay bardağı hindistancevizi

Hazırlanışı:
Hamur: 2 yumurta, 2 yumurta sarısı, margarin, toz şeker, süt, kakao, rom, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Hindistancevizli karışım: Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve malibuyu da ekleyip iyice karıştırın.

Hamurun yarısını 25x12 cm ölçulerindeki yağlanmış baton kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizli karışımı yayın ve kalan hamuru döküp pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika

20'nci dakikada fırının kapağını açıp kekin ortasına bir bıçak yardımı ile uzunlamasına 2 cm derinliğinde bir yarık açın.

Pişirdiğiniz keki soğutup kalıptan çıkartın.

Krema: Muzlardan birini küçük parçalara, diğerini de dilim dilim doğrayın ve limon suyuna bulayın. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 1/3 ‘ni ayrı bir kaba alıp küçük parçalara kestiğiniz muzları ekleyin ve karıştırın. Keki yatay olarak üçe kesin ve aralara muzlu kremayı sürüp tekrar yapıştırın. Üzerini kalan pasta kreması ile kaplayın.

Üzerine hindistancevizi serpin ve dilimlenmiş muzları sıralayın.

Muzlu Pandispanya

Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr.Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
Krema:
1 poşet Dr.Oetker Muzlu Ekspres Puding
2,5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
4 adet muz
40 g bitter çikolata
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika

Soğutup enlemesine ikiye kesin. Her iki pattan 4’er adet bütün muz şeklinde parçalar kesin.

Krema: Muzlu ekspres pudingi 2,5 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın.

Muz şeklindeki pandispanyaların üzerlerine sürün. 4 adet muzu soyup her birini uzunlamasına ikiye kesin. Pandispanyaların üzerine birer adet yerleştirin.

Çikolatayı benmari usulü eritip muzların üzerinde ince çizgiler halinde gezdirin. Bekletmeden fındık kırığını serpin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.

Narin Çilek Çiçekleri

Malzemeler:
Hamur:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
2 çay bardağı un
Dolgu:
200 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tart Jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri çırpın. Şekerli vanilin, tuz, su, limon kabuğu rendesi ve unu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Bu hamurdan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belirli aralıklarla birer yemek kaşığı koyun. Bu hamurlara çiçek şekilleri verebilmek için kaşık yardımı ile ortalarından dış kenarlarına doğru belirli aralıklarla yayın.

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika

Dolgu: Soğuttuğunuz çiçeklerin yarısının üzerlerine çilekleri dizin. Tart jölesini toz şeker ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın ve çileklerin üzerine sürün.

Krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Krema torbası ile çileklerin üzerine sıkın ve kalan çiçekleri bunların üzerine kapatın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Pembe Hülyalar

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
50 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Çilekli krema:
300 g çilek
Yarım çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Limon Aromalı Jöle
5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Beyaz krema:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın. Margarin, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıba döküp pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 150°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 150°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın.

Çilekli krema: Ayıkladığınız çileklerden bir miktarını ortadan ikiye kesin ve pasta çerçevesi boyunca dizin.

Kalan çilekleri yarım çay bardağı pudra şekeri ile robotta püre haline getirin.

Jöleyi su ile tarifine göre hazırlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 20 dakika bekletin.

Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine çilekli pürenin tamamını ve jölenin yarısını ilave edip iyice karıştırın.

Beyaz krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Kalan jöleyi ilave edin ve iyice karıştırın.

Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı dökün, üzerine çilekli kremayı dökün ve düzgünce yayın. Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru spiraller çizerek yüzeye yer yer beyaz kremadan çıkartın.

Dolapta 3-4 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.

Portakallı Bezeler

Malzemeler:
Beze:
2 yumurta akı
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı öğütülmüş tuzsuz yer fıstığı
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Portakal Aromalı Frutti
1 çay bardağı soğuk su
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Hazırlanışı:
Beze: Yumurta aklarını tuz ile mikserin en yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Mikserin devrini en düşük seviyeye alıp yavaşça çırpmaya devam edin ve pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin. Öğütülmüş fıstıkları da ilave edin ve kaşıkla iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bu karışımdan birer tatlı kaşığı koyarak 3 cm çapında yuvarlaklar oluşacak şekilde yayın ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 130°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Krema: 1 tatlı kaşığı portakallı fruttiyi 1 çay bardağı soğuk suyun içinde eritin. Bu karışımla çikolatalı krem şantiyi 2-3 dakika çırpın.

Soğuttuğunuz bezelerin üzerlerine krem şanti sürerek ikişer ikişer yapıştırın. Kakao serperek servis yapın.

Karamella

Malzemeler:
Karamelli sos:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Pasta:
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2,5 çay bardağı su
1 paket Dr. Oetker Yoğurtlu Pasta
50 g margarin
250 g yoğurt

Hazırlanışı:
Karamelli sos: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. 1 su bardağı pudra şekerini derin bir kaba alıp orta hararetli ateşte eritin. Karamalize olmaya başladığında ocağın altını kısıp şekerin içinde topak kalmayacak şekilde karıştırın. Üzerine krem şantiyi azar azar ilave edin ve iyice karıştırarak yedirin. Tamamını yedirdikten sonra ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutup buzdolabında saklayın.

Pasta: 2 yemek kaşığı pudra şekerini orta hararetli ateşte karıştırarak eritin. Bal rengini alınca ocaktan alıp üzerine 2,5 çay bardağı suyu dökün. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında iyice soğutun. Yoğurtlu pastanın zeminini margarin ile tarifine göre hazırlayıp kalıbının dibine yayın. Krema karışımını hazırladığınız karamelli suyla 2-3 dakika çırpın. Üzerine yoğurdu ilave ederek düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Pasta zeminin üzerine yayıp streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Dilimleyerek ve üzerine karamel sosunu gezdirerek servis yapın.

Lezzet Evi

Malzemeler:
Kek:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Kek Karışımı
3 yumurta
125 g yumuşak margarin
7-8 yemek kaşığı su
Krema:
1,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Sıcak Çikolata
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı:
Kakaolu kek karışımını yumurta, margarin ve su ile çırparak tarifine göre hazırlayıp pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165-170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

Krema: 1,5 su bardağı sütü ısıtıp içinde sıcak çikolatayı eritin. Daha sonra bu sütü buzdolabında iyice soğutun ve pasta kreması ile 2-3 dakika çırpın.

Kakaolu keki üst iki yanından başlayarak içe doğru ortada birleşecek şekilde verevine keserek üçgen çıkartın. (Ters çevrildiğinde çatı gibi olacak). Üçgenin çıkarıldığı boşluğu krema ile doldurun. Üzerine kestiğiniz parçayı ters çevirerek kapatın. Kekin tamamını pasta kreması ile kaplayın.

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Krema torbası yardımı ile kekin üzerine çatı, kapı ve pencereler çizerek ev şeklinde süsleyin.

Portakallı Şoko

Malzemeler:
Dolgu:
2 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
Kek:
1 poşet Dr. Oetker Şoko Kek Karışımı
4 yumurta
1 çay bardağı süt
175 g margarin
Islatmak için:
1 çay bardağı tarifine göre hazırlanmış
Dr. Oetker Portakal Aromalı Frutti
3 yemek kaşığı rom
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Tart Jölesi
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Portakal Aromalı Frutti

Hazırlanışı:
Dolgu: Rendenin ince kısmı ile portakal kabuklarının dış yüzeyinden çok ince bir tabaka alın. Sonra portakalları bir tencereye koyup üzerlerini kapatacak kadar su doldurun ve orta ateşte 10 dakika kaynatın. Sudan alıp dilimleyin. Teflon tencerenin dibine yarım su bardağı toz şeker serpin, üzerine portakal dilimlerini yayın ve kalan şekeri de serpin. Yarım saat dinlendirip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 45 dakika süre ile pişirin.
Kek:Şoko kek karışımını yumurta, süt ve margarin ile 3-4 dakika çırpın. 26 cm çapında yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika

Soğutup enlemesine ikiye kesin.

1 çay bardağı fruttiyi rom ile karıştırın. Bu karışımın yarısıyla keki ıslatın ve portakalları dizin. İkinci katı kapatıp kalan romlu fruttiyle ıslatın.

Tart jölesini 1,5 çay bardağı su ve 1 çay bardağı frutti ile tarifine göre hazırlayıp kekin üzerine yayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.