Tavşan Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan PastaTavşan PastaMalzemeler Pandispanya için : 10 Adet yumurta 8 Kahve fincanı tozşeker 8 Kahve fincanı un Kreması için : 4 Su bardağı süt Gıda boyası 4 Çorba kaşığı un 6 Çorba kaşığı tozşeker 1 Kutu diyet labne peyniri Üzerine : Çikolata sos ve şekerlemeler Hazırlanışı · Pandispanya malzemelerini ikiye ayırın · Ayrı ayrı çırpıp yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın · Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirip, soğutun · Krema için ; un ve tozşekeri karıştırın · Sütü ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin · Ocaktan aldığınız kremaya labne peyniri ekleyin · Kremadan az bir parça ayırıp, yeşil gıda boyasıyla karıştırın · Pandispanyalardan birini iki kenarından kulak olacak biçimde kesin · Kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır · Uzunca bir tepsiye yuvarlak pandispanyayı yerleştirin · Ortadan ikiye ayırın ve katına beyaz krema sürün · Diğer katını üzerine kapatın · Tümünün üzerine de kremayı iyice kaplayın · Kulak ve papyon biçiminde kestiğiniz pandispanyaları yerleştirin · Ortalarını bıçakla dikkatlice kesin · Arasına kremayı iyice yayın · Papyonun üzerine yeşil gıda boyalı kremayı sürün · Kulaklarını ise beyaz kremayla kaplayın · Tavşan pastanın papyonunu şekerlemelerle ve çikolata ssosu ile papyon şekli verin · Yüz kısmına marketlerde hazır satılan çikolatalı sos ile göz, burun, ağız ve diş yapın · Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|