![]() |
Fındık Fındık Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındık Fındık Hakkında BilgiFındık, Haselnuss, Corylus avellana Familyası: Palamautillerden, Haselnusshewaechse, Corylaceae Drugları: Fındık Yaprağı: Coryli avellanae folium Fındık Meyvesi: Coryli avellanae frutus Fındık Kabuğu: Coryli avellanae cortex Fındığın genelikle yaprakları ve nadirende gövde kabuğu natürel ilaç yapımında kulanılır ![]() Botanik: Vatanının Türkiyenin doğu Karadeniz bölgesi olduğu tahmin edilmek, fakat kesin olarak bilinmemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Erkek çiçekleri (kediçikleri) 6-10sm uzunluğunda 0,5-1 sm çapında yuvarlak silindirimsi üzerindesayısız çiçekler bulunur ![]() ![]() ![]() Hasat zamanı: Fındık yapraklarıMayıstan Eylülle kadar toplanarak kurutulur ve kaldırılır ![]() ![]() Birleşiminde 1-) Yapraklarının birleşimindeki en önemli madde a-) Flavvonittürevleriden: Kaempherol, quercetin ve myricetin ve bunların alt türevlerinden oluşur ![]() b-) Organikasitlerden: Klorogenasit (chlorogenasit) c-) Triterpenlerden: Taraxerol ve beta-Sitosterin d-) Ayrıca Tanınlar, ucucuyağ ve leucanthocyantürevleri içerir 2-) Meyvelerinin birleşimindeki önemli mddeler a-) Meyveleri % 60 oranında yağ içerir ve bunun % 80’ini gliseid ve oleikasit oluşturur ![]() b-) Minerallerden: Potasyum, demir, fosfor ve magnesyum c-) Vitaminlerden: B, C-Vitaminleri ve beta-Carotin içerir d-) Ayrıca karbon hidratlar, proteinlar Kulanılması: Üniversitelerde her hangi bir araştırma yapılmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çay: Fındık yaprağından 2 kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 250-300 ml kaynar su ilaveedilerek 5-10 dakika demledikten sonra süzülerek içilir ![]() Yantesiri: Tarife uyulduğunda herhangi bir yantesiri yoktur ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|