![]() |
Elma Elma Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Elma Hakkında BilgiElma, Äpfel, Malus domestica Fmilyası: Gülgillerden, Rosengewächse, Rosaseae Drugları: Elmameyvesi:Mali fructus (siccati) Elmakabugu: Mali fructus (kortex) Elma meyvakabuğundan çay ve natürelilaç yapılır ![]() Botanik; Elmanın 500 yıldan beri kültür bitkisi yetiştirildiği arkolojik kazlardan bilnimektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçekleri beyaz veya pempe renkli beş adet taç yapraktan oluşur ve taç yapraklar kalbşeklinde 1,5-2,5sm büyklüğünde ve bunları kavralıyan yesilimsi sivri kupa yaprakları vede ortada sarımsı dölenme tozlukları bulunur ![]() ![]() Hasatzamanı; Elmanın kabuğu soyulduktan sonra gölgede kurutulur ve kaldırılır ![]() ![]() ![]() Birleşiminde; 1-) Elmakabuğunun birleşimindeki maddeler: a-) Pektinler % 17 oranında olup, Pektinmolekülağırlığı 60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b-) Ayrıca Vitaminler, Mineraller, Müsilaj, Tanin, Flavonitler içerir ![]() 2-) Meyesinin birlesimindeki maddeler: a-) Pektinler % 0,5-1 arasinda olup özelikleri ayni kabuğundaki gibidir ayrıca Glukozlar, Fructozlar, Sakkarozlar, Polisakkaridler, Pentozlar içerir ![]() b-) Vitaminlerden; B1, B2, B6, C, E ve Provitamin A c-) Fenollü Bilesikler; Sinamikasit, P-Cumarasit, Kaffeasidi, Ferulaaisidi, Catechin, Epicatechin ve Gallocatechin içerir ![]() d-) Minerallerden; Magnesyum, Klasiyum, Sodyum, Potasyum, Fosfor, Klor, Aliminyum ve az miktarda Demir içerir ![]() e-) Ayrıca Müsliaj (Polisakkoridler), Tanin, Flavonitler ve az miktarsa eteryağı içerir ![]() Araştırmalar; 1-) Yillar önce kambocha ( halkarasinda etsuyu deniyorsada bu bir mantartürüdür) çayı içilirdi bunun birleşimindeki asetikasitbakterilerinin Glukonasit üretikleri tesbitedilmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2-) İzinde tanıştığım bir alman bayan tedavisi mümkün olmayan besinallerjisininsebep olduğu nörodermitis türünü Türkiyede elmaçayı içerek tedavi etdiğini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-) Mide – Bağırsakiltaplanması olan ve hiç bir Doktorun tedavi edemdiği bir deri-kemik kalan Denizsubayını Dr ![]() ![]() ![]() ![]() 4-) 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tesirsekli; antiseptik, müshil, ishali önleyici, idrar sktürücü, peristalik (bağırsakları hareketlendirici) ve kanıtemizleyicidir ![]() Kulanilmasi; a-) Araştırmalara göre; elma veya kabuğu gastrit, enterit (incebağırsak iltihaplanması) ve kanli ishale (dizanteri) karşı kulanılır ![]() b-) Halkarasinda elmakabuğu; bağırsaktembeliği, bağırsaklardaki kokuşma, ishal, gastrit, ülser, mide tahrişi, nörodermatoz ve allerjiye karşı kullanılır ![]() c-) Halkarasinda elmasirkesi; derihastalıkları, allerji, uyuyamama, şişmanlık, eklem rahatsızlıkları, romatizma , lenf bezelerinin şişmesi, damarsertligi,grip, sivilce, akne, kulak ağrısı, burun deliklerinin kurumasi ve hertürlü iltihaba karşı kulanılır ![]() ![]() Açıklama; 1-) ABD´de Elmasirkesi yeniden kulanılmaya (moda şeklinde) başlayınca Almanyadada bu kısa sürede moda oldu ve sirke üzerine 100 yakin kitap yazıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Sirkeşurubu; 1-2 yemekkaşı sirke 1-2 kahvekaşığı bal ve yarım bardak su ile karıştırdıktan sonra yemeklerden önce günde üç defa 4-6 hafta süreyle içilir ![]() 2-) Peygamber Efendimiz ailesi Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-) Elmanın kabuğu ile birlitkte yenilmesi gerekir çünkü pektinler, vitaminler, mineraller ve flavonitler daha çok burada toplanmış olup en etklli kısmı kabuğudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇAY; Kurtulmuş Elmakabuşundan 2 kahvekaşığı demliğe konur ve üzerine kaynarsu doldurduktan sonra 5-10 dakika demlemeye bırakılır ve sonra süzülerek içilir Sirke; Elmasirkesinden 1 yemekkaşığı yarım bardak su ile yemekten önce günde 3 defa 4-6 hafta içlirse kişi kendinde bazı değişiklikerin olduşunu görür ve sirke ile tedavi kalıcı vede etkilidir, fakat zamanla bu etkisi ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() Ya; Elma sirkesini alırken mutlaka tarife uyulumalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|