![]() |
Mangal Keyfinde Kanser Tehlikesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mangal Keyfinde Kanser TehlikesiMangal Keyfinde Kanser Tehlikesi Besinler pişirilirken yapılarında oluşan değişiklikler kansere davet çıkarıyor ![]() Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, besinler pişirilirken yapılarında ortaya çıkan değişikliklerin kansere neden olabileceğini söyledi ve bu değişiklikleri sıraladı: * Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması ya da içlerine nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması; besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedir ![]() * Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olur ![]() * Kızartma ve mangal gibi yöntemler; kanserojen madde oluşturur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|