![]() |
Sütlü Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Sütlü EkmekSütlü Ekmek içindekiler
hazırlanışı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Sütlü Ekmek |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Sütlü EkmekSütlü Ekmek Tarifi Malzemeler, 4 su bardağı un 1 paket aktif maya (instant) 2,5 çay bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı, Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın ![]() Sırasıyla maya, süt, tereyağ, toz şeker ve tuzu ekleyin ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun ![]() Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp mayalanması için 40 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda hamuru bir kere daha yoğurun ![]() Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın ![]() Fırın tepsisini yağlayıp ekmekleri aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin ![]() Ekmeklerin mayalanması için 25 dakika daha tepside bekletin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|