Şuruplu Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şuruplu MuhallebiŞuruplu Muhallebi Malzemeler: 2 poşet Muhallebi 1 2 litre (6 su bardağı) süt2 yumurta Hamur: 220 g (2 su bardağı) un 2 yemek kaşığı Pudra Şekeri 150 g eritilmiş tereyağı Şurup: 130 g (1,5 çay bardağı) toz şeker 100 ml (1 çay bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Muhallebileri süt ile karıştırarak pişirin Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Unu eleyip pudra şekeri ve eritilip ılıtılmış olan tereyağını ekleyin İyice yoğurup elinizle bastırarak 26 cm çapında veya 23x23 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın Fırının orta katında pişirin![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Fırından çıkartıp soğutun ![]() Muhallebiye yumurtaları ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın Pişirdiğiniz tabanın üzerine yayın ve tekrar pişirin![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Fırından çıkartıp soğutun ve karelere dilimleyin ![]() Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu arada karıştırarak 5 dakika kaynatın Kaynamanın son dakikasında limon suyunu ekleyin Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tatlının üzerine dökün![]() Soğuk servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|