ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Şuruplu Muhallebi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015060)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:59 AM

Şuruplu Muhallebi
 
Şuruplu Muhallebi

Malzemeler:
2 poşet Muhallebi
1.2 litre (6 su bardağı) süt
2 yumurta

Hamur:
220 g (2 su bardağı) un
2 yemek kaşığı Pudra Şekeri
150 g eritilmiş tereyağı

Şurup:
130 g (1,5 çay bardağı) toz şeker
100 ml (1 çay bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Muhallebileri süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu eleyip pudra şekeri ve eritilip ılıtılmış olan tereyağını ekleyin. İyice yoğurup elinizle bastırarak 26 cm çapında veya 23x23 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

Muhallebiye yumurtaları ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Pişirdiğiniz tabanın üzerine yayın ve tekrar pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkartıp soğutun ve karelere dilimleyin.

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu arada karıştırarak 5 dakika kaynatın. Kaynamanın son dakikasında limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tatlının üzerine dökün.

Soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.