Antep Katmeri Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Katmeri TarifiAntep katmeri malzemeleri
![]() [*]Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz [*]Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz [*]Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz [*]Ortasına kaymaktan koyuyoruz Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz [*]Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|