![]() |
Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa ) Malzemeler: 2 kg ![]() 2 domates, 3 yeşilbiber, 4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı, 1 tatlı kaşığı tuz ![]() Hazırlanışı Et özel sac kavurma tavasına alınır ![]() ![]() Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir ![]() Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur ![]() 3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir ![]() Bu karışıma domates ve biber doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır ![]() Sıcak servis yapılır ![]() Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|