Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )



Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )

Malzemeler:
2 kg kemiksiz taze koyun eti,
2 domates,
3 yeşilbiber,
4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı,
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Et özel sac kavurma tavasına alınır1 su bardağı su eklenir
Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir
Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir
Bu karışıma domates ve biber doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır
Sıcak servis yapılır

Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılırSac tavası iki kulplu yayvan bir kaptırYalnızca bu maksatta kullanılır Sofraya tava ile birlikte sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.