![]() |
Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )
Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )
Malzemeler: 2 kg. kemiksiz taze koyun eti, 2 domates, 3 yeşilbiber, 4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı, 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı Et özel sac kavurma tavasına alınır.1 su bardağı su eklenir. Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir. Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur. 3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir. Bu karışıma domates ve biber doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır.Sac tavası iki kulplu yayvan bir kaptır.Yalnızca bu maksatta kullanılır. Sofraya tava ile birlikte sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.