ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001760)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:35 AM

Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )
 
Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )

Malzemeler:
2 kg. kemiksiz taze koyun eti,
2 domates,
3 yeşilbiber,
4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı,
1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı
Et özel sac kavurma tavasına alınır.1 su bardağı su eklenir.
Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir.
Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur.
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir.
Bu karışıma domates ve biber doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır.
Sıcak servis yapılır.

Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır.Sac tavası iki kulplu yayvan bir kaptır.Yalnızca bu maksatta kullanılır. Sofraya tava ile birlikte sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.