![]() |
Yetim Ali - Masal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetim Ali - MasalAli’nin annesi ve babası yıllarca önce doğalgaz zehirlenmesinden ölmüştü ![]() bakıp büyütmüştü ![]() Ali,temiz,düzenli,becerikli ve akıllı bir çocuktu ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün ninesi Ali’ye: -Aliciğim,yetim Ali’m,çalışkan oğlum benim!Görüyorsun,artık çalışamıyorum İyice de yaşlandım ![]() ![]() gibi babayiğit oldun ![]() ![]() ![]() rahat ve mutlu geçireyim,dedi Ali,ninesinin sözünden hiç çıkmazdı ![]() ![]() hazırlıklarını yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Haydi hoşça kal nineciğim!Kal sağlıcakla ![]() ![]() ![]() ![]() cağım,dedi ![]() Nine: -Güle güle git oğul!Ayağın taşa rastgelmesin ![]() ![]() ![]() Ali,ninesinin elini öperek evden ayrıldı ![]() rastladı ![]() -Hayır ola! Sabah sabah nereye gidiyorsun böyle? Boyun uzun ama çok da genç görünüyorsun ![]() ![]() ![]() Ali: -Adım Ali ![]() ![]() ![]() çalışacağım,dedi ![]() Avcı: -İş aramaya gidiyorsan gel benim yanımda çalış ![]() olursun ![]() ![]() Sen de onları pazarda satarsın ![]() ![]() Yetim Ali: -Teşekkür ederim ![]() ![]() bütün hayvanları çok seviyorum ![]() ![]() avlanma izin zamanları dışında avlanma yapmayacağına nasıl inanayım ![]() ![]() ![]() Yetm Ali,avcıyla vedalaşarak ayrıldı ![]() ![]() sesini duydu ![]() Ormanlık yoldan çıkınca şarıl şarıl akan dereyi gördü ![]() kurbağaların öttüğü,kelebeklerin uçuştuğu dere kenarındaki yolda hayli yürüdü ![]() ilerde bir değirmen olduğunu görünce sevindi ![]() gitti ![]() ![]() Değirmenciye selam verdi: -İyi akşamlar değirmenci amca!Kolay gelsin,dedi ![]() Değirmenci: -Sağ ol oğul!Kimsin,kimlerdensin?Nerden gelip nereye gidiyorsun? -Adım Ali ![]() ![]() ![]() bir ninem var ![]() ![]() -Sen ,çok akıllı bir çocuğa benziyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() bekleyeceksin ![]() ![]() ![]() Yetim Ali,yaşlı değirmencinin önerisini kabul etti ![]() ![]() rının ağzını bağlamak için kullanılan iplerden bir tuzak hazırlayıp kapının elceğine bağladı ![]() Sonra gidip değirmen taşının yanında beklemeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı değirmenci sabahleyin gelip bir hırsızın yakalandığını görünce çok sevindi ![]() hazırladı tuzağa ise şaştı kaldı ![]() ![]() rak değirmencinin yanından ayrılmak istedi ![]() daha yardımcı olmasını istedi ![]() ![]() daha değirmende nöbet tuttu ![]() duyuldu ![]() ![]() Ali’nin çalışmasından çok memnun olan değirmenci Ali’ye çalışmasının karşılığından daha fazla para verdi ![]() -Güle güle git evlat1Yolun açık olsun! Çok dürüst ve akıllısın ![]() ![]() ![]() sağlıcakla ![]() ![]() ziyaret edersen mutlu olurum ![]() Yetm Ali,on beş saatlık bir yolculuktan sonra İstanbul’a geldi ![]() çalışmaya başladı ![]() ![]() ![]() şimdi matbaa makineleri üreten bir fabrikada müdür ![]() ![]() ![]() ailesiyle çok mutlu ve huzurlu yaşıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|