Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dolması, ekşili, kuru, nar, patlıcan, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Eski 11-17-2009   #1
su perisi

Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler:
15 adet kurutulmuş patlıcan
15 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı nar ekşisi
½ su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz

Yapılışı:
Patlıcanları akan sıcak suda yıkadımBüyük ve derince bir kapta üzerine kaynar su ilave ettim ve 30dkbeklettim
Bu arada genişçe bir tencereye patlıcanları haşlamak için su ekleyip açık ateşte suyu kaynattımBekleme suyundan aldığım patlıcanları ikişer-üçer adet tencereye ilave ettim7-8 dkPatlıcanları haşladımKevgir ile alıp,süzgeçte süzülmeye bıraktım
Bulgurları ayıkladım,yıkadım süzgeçte süzdürdümSoğanı soydum yıkadım ve yemeklik doğradımBüyük bir kaseye süzülen bulgur,doğranmış soğanlar,domates ve biber salçası,nar ekşisi,zeytinyağı ve baharatları ekledimGüzelce karıştırdım
Dolmaların üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurdum
Yayvan geniş bir tencereye dolmaları sıra sıra yerleştirdimDolmaların üstüne çıkmayacak kadar sıcak su ilave ettim,üzerine bir tabak kapattım ve orta kısık ateşte pişirdimSuyu yeterli olmayabiliyorDolmalar suyu çekmiş ancak pişmemişse azar azar sıcak su ilave edip,pişirmeye devam edin
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Eski 11-17-2009   #2
Şengül Şirin

Cevap : Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

süperEllerine sağlık arkadaşım

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com