|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, ekşili, kuru, nar, patlıcan, zeytinyağlı |
Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması |
|
|
#1 |
|
su perisi
|
Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması![]() Malzemeler: 15 adet kurutulmuş patlıcan 1 5 su bardağı pilavlık bulgur1 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı domates salçası ½ çorba kaşığı biber salçası 4 çorba kaşığı nar ekşisi ½ su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı dolma baharatı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Yeterince tuz Yapılışı: Patlıcanları akan sıcak suda yıkadım Büyük ve derince bir kapta üzerine kaynar su ilave ettim ve 30dk beklettim![]() Bu arada genişçe bir tencereye patlıcanları haşlamak için su ekleyip açık ateşte suyu kaynattım Bekleme suyundan aldığım patlıcanları ikişer-üçer adet tencereye ilave ettim 7-8 dk Patlıcanları haşladım Kevgir ile alıp,süzgeçte süzülmeye bıraktım![]() Bulgurları ayıkladım,yıkadım süzgeçte süzdürdüm Soğanı soydum yıkadım ve yemeklik doğradım Büyük bir kaseye süzülen bulgur,doğranmış soğanlar,domates ve biber salçası,nar ekşisi,zeytinyağı ve baharatları ekledim Güzelce karıştırdım![]() Dolmaların üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurdum ![]() Yayvan geniş bir tencereye dolmaları sıra sıra yerleştirdim Dolmaların üstüne çıkmayacak kadar sıcak su ilave ettim,üzerine bir tabak kapattım ve orta kısık ateşte pişirdim Suyu yeterli olmayabiliyor Dolmalar suyu çekmiş ancak pişmemişse azar azar sıcak su ilave edip,pişirmeye devam edin![]() ![]() Afiyet olsun, |
|
Cevap : Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması süper![]() ![]() Ellerine sağlık arkadaşım![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|