|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dolması, ekşili, kuru, nar, patlıcan, zeytinyağlı |
![]() |
Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması![]() Malzemeler: 15 adet kurutulmuş patlıcan 1 ![]() 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı domates salçası ½ çorba kaşığı biber salçası 4 çorba kaşığı nar ekşisi ½ su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı dolma baharatı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Yeterince tuz Yapılışı: Patlıcanları akan sıcak suda yıkadım ![]() ![]() ![]() Bu arada genişçe bir tencereye patlıcanları haşlamak için su ekleyip açık ateşte suyu kaynattım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bulgurları ayıkladım,yıkadım süzgeçte süzdürdüm ![]() ![]() ![]() ![]() Dolmaların üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurdum ![]() Yayvan geniş bir tencereye dolmaları sıra sıra yerleştirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun, |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|