ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=97266)

su perisi 11-17-2009 07:06 PM

Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
 
http://www.meltemmutfakta.com/wp-con...ican-dolma.jpg
Malzemeler:
15 adet kurutulmuş patlıcan
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı nar ekşisi
½ su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz

Yapılışı:
Patlıcanları akan sıcak suda yıkadım.Büyük ve derince bir kapta üzerine kaynar su ilave ettim ve 30dk.beklettim.
Bu arada genişçe bir tencereye patlıcanları haşlamak için su ekleyip açık ateşte suyu kaynattım.Bekleme suyundan aldığım patlıcanları ikişer-üçer adet tencereye ilave ettim.7-8 dk.Patlıcanları haşladım.Kevgir ile alıp,süzgeçte süzülmeye bıraktım.
Bulgurları ayıkladım,yıkadım süzgeçte süzdürdüm.Soğanı soydum yıkadım ve yemeklik doğradım.Büyük bir kaseye süzülen bulgur,doğranmış soğanlar,domates ve biber salçası,nar ekşisi,zeytinyağı ve baharatları ekledim.Güzelce karıştırdım.
Dolmaların üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurdum.
Yayvan geniş bir tencereye dolmaları sıra sıra yerleştirdim.Dolmaların üstüne çıkmayacak kadar sıcak su ilave ettim,üzerine bir tabak kapattım ve orta kısık ateşte pişirdim.Suyu yeterli olmayabiliyor.Dolmalar suyu çekmiş ancak pişmemişse azar azar sıcak su ilave edip,pişirmeye devam edin..
Afiyet olsun,

Şengül Şirin 11-17-2009 08:01 PM

Cevap : Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
 
:yattara.png: süper...Ellerine sağlık arkadaşım...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.