Kestaneli Sarma |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kestaneli SarmaKestaneli Sarma Malzemeler : 2 su bardağı pirinç 500 gr yaprak 500 gr soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 kase kestane ( kebap) 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar Karabiber 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı nane Yarım demet dereotu Hazırlanışı : Yaprakları soğuk suda yıkayın Sıcak suya batırıp, çıkarın ve sıkın Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun 1 çay bardağı su ile pişirin Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin Kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|