ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestaneli Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=112015)

Şengül Şirin 10-10-2010 09:53 PM

Kestaneli Sarma
 
1 Eklenti(ler)
Kestaneli Sarma
Malzemeler :

2 su bardağı pirinç
500 gr yaprak
500 gr soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kase kestane ( kebap)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı
nane
Yarım demet dereotu

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1286736801

Hazırlanışı :

Yaprakları soğuk suda yıkayın. Sıcak suya batırıp, çıkarın ve sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun. 1 çay bardağı su ile pişirin. Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun. Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın. Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.