|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
deniz, güveç, kişilik, mahsülleri, tarifi, yemek |
![]() |
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek TarifiMALZEMELER 50 gram kalamar 50 gram midye içi 50 gram karides 50 gram ahtapot 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 10 adet mantar 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı beyaz şarap 3 çorba kaşığı un Tuz, beyazbiber Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını bir tavaya alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güveclere doldurarak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek TarifiHamsi Buğulama MALZEMELER 300 gr kılçıksız hamsi 2 adet küçük boy soğan 1 adet limon 1 çay bardağı su ½ çay bardağı zeytinyağı Tuz HAZİRLANİŞİ Yıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın ![]() ![]() ![]() Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Not: *Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur ![]() *Tarif, 22×22 borcam ölçüsüdür ![]() *Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz,ancak pişirimde karardığı için tercih etmiyorum *Servis önerisi, roka salata, yeşil salata ve tere |
![]() |
![]() |
|