![]() |
Besleyici Bebek Mamaları Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besleyici Bebek Mamaları Tarifibesleyici bebek mamaları ĞURT lYoğurt günlük olarak evde yapılır ![]() lSüzülen süt ateşe konur ![]() lSüt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur ![]() lSüt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır ![]() lKabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir ![]() lYoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir ![]() lYOĞURT CAM KASE VEYA BARDAKTA YAPILIR VE SAKLANIR ![]() lPİYASADA SATILAN HAZIR YOĞURDUN KAYMAK TABAKASI BEBEĞE VERİLMEZ ![]() MEYVE SUYU lMevsimine göre; elma,şeftali, portakal, veya mandalina iyice yıkanır ve dikkatlice soyulur ![]() lCam rende ile rendeleyip süzülerek meyve suyu elde edilir ![]() lHavuç iyice yıkandıktan sonra soyulur ve makinadan geçirilerek püre yapılır ![]() lEğer bu süzülürse havuç suyu elde edilir ![]() lBebekler için kış aylarında; elma,havuç, portakal ve mandalina lYaz aylarında ise; şeftali meyve suyu ve püresi için en uygun meyvelerdir ![]() MUHALLEBİ l1 Çay bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılır ![]() lYavaş ateşte karıştırılarak pişirilir ![]() l1 tatlı kaşığı pekmez veya şeker, ocaktan alınırken eklenir ![]() İNEK SÜTÜ lİnek sütü mutlaka pastörize olmalıdır ![]() lSüt süzülerek ateşe konur ![]() lKabarıncaya kadar beklenir ![]() lKabarınca 5 dakika daha karıştırılarak kaynatılır ![]() lCam bir kapta soğutularak buzdolabında saklanır ![]() lAnne sütü alan bebeğe ayrıca inek sütü verilmez ![]() lİnek sütü; kahvaltı, muhallebi, ve sütlüçorbalar gibi ek gıdaların hazırlanmasında kullanılır ![]() SÜTLÜÇORBA l1Çay bardağı süt tencereye konur ![]() l1 silme yemek kaşığı pirinç unu, yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir ![]() l1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilerek bebeğe yedirilir ![]() lÇok az ekmek içi ufalanıp verilebilir ![]() YOĞURTLU ÇORBA l1 Kepçe yoğurt bir tencereye konur, az su ile sulandırılır ![]() l1 yemek kaşığı pirinç ayıklanıp iyice yıkanarak eklenir ![]() lPiştikten sonra 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilir ![]() SEBZE ÇORBALARI lBirinci Hafta l1 küçük patates l1 havuç l1 dal ıspanak lMalzemeler çok iyi yıkanır, soyulur, doğranır ![]() l2 bardak su ilave edilerek küçük bir kapta ateşe konur ![]() lSebzeler ezilinceye kadar pişirilir ![]() lSüzgeçten geçirilir ![]() l1 tatlı kaşığı sıvı yağ konur ![]() lİkinci Hafta lYukarıdaki listeye 1 tatlı kaşığı bulgur, mercimek ,irmik veya pirinç eklenir ![]() lSebze çorbası bir önceki slaytta bulunan tarife göre hazırlanır ![]() lHer gün, o mevsimde kolayca bulunabilen bir sebze bu çorbaya katılabilir ![]() ![]() TARHANA ÇORBASI l1Yemek kaşığı tarhana, 1 bardak su küçük bir kaba konur ![]() lKaşıkla karıştırılarak pişirilir ![]() lPiştikten sonra 1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir ![]() lBebeğe verilen tarhana acısız olmalıdır ![]() DİĞER ÇORBALAR VE SEBZE YEMEKLERİ lSebze çorbalarının içine küçük bir kaşık kırmızı mercimek konup pişirilir ![]() lYa da evde pişmiş mercimek çorbası acısız olarak bebeğe verilebilir ![]() lÇorbaların içine kıyma eklenebilir ![]() lAcısız, çok tuzlu olmayan tanesiz çorbalar bebeğe verilebilir ![]() lKıymalı veya kıymasız olarak hazırlanan sebze yemekleri ezilerek bebeğe verilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|