ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Besleyici Bebek Mamaları Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937189)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:56 AM

Besleyici Bebek Mamaları Tarifi
 

besleyici bebek mamaları

ĞURT

lYoğurt günlük olarak evde yapılır.

lSüzülen süt ateşe konur.

lSüt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur.

lSüt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır.

lKabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir.

lYoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir.

lYOĞURT CAM KASE VEYA BARDAKTA YAPILIR VE SAKLANIR.

lPİYASADA SATILAN HAZIR YOĞURDUN KAYMAK TABAKASI BEBEĞE VERİLMEZ.

MEYVE SUYU

lMevsimine göre; elma,şeftali, portakal, veya mandalina iyice yıkanır ve

dikkatlice soyulur.

lCam rende ile rendeleyip süzülerek meyve suyu elde edilir.

lHavuç iyice yıkandıktan sonra soyulur ve makinadan geçirilerek püre

yapılır.

lEğer bu süzülürse havuç suyu elde edilir.

lBebekler için kış aylarında; elma,havuç, portakal ve mandalina

lYaz aylarında ise; şeftali meyve suyu ve püresi için en uygun meyvelerdir.

MUHALLEBİ

l1 Çay bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılır.

lYavaş ateşte karıştırılarak pişirilir.

l1 tatlı kaşığı pekmez veya şeker, ocaktan alınırken eklenir.

İNEK SÜTÜ

lİnek sütü mutlaka pastörize olmalıdır. Eğer pastörize süt bulunamıyorsa;

lSüt süzülerek ateşe konur.

lKabarıncaya kadar beklenir.

lKabarınca 5 dakika daha karıştırılarak kaynatılır.

lCam bir kapta soğutularak buzdolabında saklanır.

lAnne sütü alan bebeğe ayrıca inek sütü verilmez.

lİnek sütü; kahvaltı, muhallebi, ve sütlüçorbalar gibi ek gıdaların hazırlanmasında kullanılır.

SÜTLÜÇORBA

l1Çay bardağı süt tencereye konur.

l1 silme yemek kaşığı pirinç unu, yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir.

l1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilerek bebeğe yedirilir.

lÇok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

YOĞURTLU ÇORBA

l1 Kepçe yoğurt bir tencereye konur, az su ile sulandırılır.

l1 yemek kaşığı pirinç ayıklanıp iyice yıkanarak eklenir.

lPiştikten sonra 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilir.

SEBZE ÇORBALARI

lBirinci Hafta

l1 küçük patates

l1 havuç

l1 dal ıspanak

lMalzemeler çok iyi yıkanır, soyulur, doğranır.

l2 bardak su ilave edilerek küçük bir kapta ateşe konur.

lSebzeler ezilinceye kadar pişirilir.

lSüzgeçten geçirilir.

l1 tatlı kaşığı sıvı yağ konur.

lİkinci Hafta

lYukarıdaki listeye 1 tatlı kaşığı bulgur, mercimek ,irmik veya pirinç eklenir.

lSebze çorbası bir önceki slaytta bulunan tarife göre hazırlanır.

lHer gün, o mevsimde kolayca bulunabilen bir sebze bu çorbaya katılabilir. Örneğin ; domates, kabak gibi.

TARHANA ÇORBASI

l1Yemek kaşığı tarhana, 1 bardak su küçük bir kaba konur.

lKaşıkla karıştırılarak pişirilir.

lPiştikten sonra 1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir.

lBebeğe verilen tarhana acısız olmalıdır.

DİĞER ÇORBALAR VE SEBZE YEMEKLERİ

lSebze çorbalarının içine küçük bir kaşık kırmızı mercimek konup pişirilir.

lYa da evde pişmiş mercimek çorbası acısız olarak bebeğe verilebilir.

lÇorbaların içine kıyma eklenebilir.

lAcısız, çok tuzlu olmayan tanesiz çorbalar bebeğe verilebilir.

lKıymalı veya kıymasız olarak hazırlanan sebze yemekleri ezilerek bebeğe verilebilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.