![]() |
Taze Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Bezelye Çorbası Nasıl YapılırTaze Bezelye Çorbası nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 su bardağı iç bezelye 3-4 dal taze soğan 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 2 adet kabak 8-10 adet taze fasulye 10-12 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı pirinç 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı süt Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane Tarif : Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız ![]() Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesiniz ![]() Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölünüz ![]() Margarini tencerede eritip unu ekleyiniz ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave ediniz ![]() Un pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyiniz ![]() 2-3 dk ![]() ![]() Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatınız ![]() Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyiniz ![]() Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dk ![]() ![]() Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave ediniz ![]() Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırınız ![]() Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave ediniz ![]() Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatınız ![]() Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartınız ![]() |
![]() |
![]() |
|