![]() |
Taze Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır
Taze Bezelye Çorbası nasıl yapılır. Taze Bezelye Çorbası tarifi Malzemeler : 1 su bardağı iç bezelye 3-4 dal taze soğan 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 2 adet kabak 8-10 adet taze fasulye 10-12 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı pirinç 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı süt Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane Tarif : Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız. Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesiniz. Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölünüz. Margarini tencerede eritip unu ekleyiniz ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave ediniz. Un pembeleşinceye kadar kavurunuz. Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyiniz. 2-3 dk. daha kavurup suyunu ilave ediniz. Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatınız. Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyiniz. Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dk. kaynatınız. Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave ediniz. Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırınız. Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave ediniz. Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatınız. Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz. NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.