Borani - Bayburt'tan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Borani - Bayburt'tan Yemek TarifleriBORANİ MALZEME: Pazı 1,5 kg Sarmısak 2 diş Katı yağ 150 gr Yoğurt 1,5 su bardağı Süt 1,5 su bardağı Tuz YAPILIŞI: Pazıları yıkayıp süzdürün Tencereye haşlamaya yetecek kadar su koyup bir taşım kaynatın İçine pazıları atıp, 5 dakika haşlayın ve süzgece çıkarın Yağı başka bir tencerede eritin Yağ kızınca süzülmüş pazıları içinde 2 dakika kavurun Sütü katıp, tuzunu ayarlayın Karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin Sarmısağı dövüp, yoğurtla çırparak karıştırın Pişen pazıyı bir servis tabağına alın Üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirerek servis yapın![]() |
|
|
|