![]() |
Borani - Bayburt'tan Yemek Tarifleri
BORANİ MALZEME: Pazı 1,5 kg. Sarmısak 2 diş Katı yağ 150 gr. Yoğurt 1,5 su bardağı Süt 1,5 su bardağı Tuz YAPILIŞI: Pazıları yıkayıp süzdürün. Tencereye haşlamaya yetecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. İçine pazıları atıp, 5 dakika haşlayın ve süzgece çıkarın. Yağı başka bir tencerede eritin. Yağ kızınca süzülmüş pazıları içinde 2 dakika kavurun. Sütü katıp, tuzunu ayarlayın. Karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sarmısağı dövüp, yoğurtla çırparak karıştırın. Pişen pazıyı bir servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.