Hamurlu Gerdan Çorbası Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurlu Gerdan Çorbası Yemek TarifleriHamurlu Gerdan Çorbası yemek tarifleri Süre 45 dk Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Adet gerdan 6 Su bardağı su 3 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı tereyağ Kırmızı tozbiber Tuz, karabiber Kızartmak için sıvıyağ Hamuru için : 3 Adet yumurta Aldığı kadar un Tuz Süslemek için : Nane yaprakları Hazırlanışı Gerdanı suda haşlayın Haşlama suyunu başka bir tencereye alın Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin Tuzunu ve karabiberini ayarlayın Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin Sıcak olarak servis yapın Hamurlu Gerdan Çorbası yemek tarifleri |
|
|
|