![]() |
Soslu Et Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Et Nasıl YapılırSoslu Et nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 Koyun kolu 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı et suyu 2 su bardağı su 4-5 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım demet dereotu Tuz, kırmızı biber Tarif : Koyun kolunun etini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayınız ![]() Etleri ısıtılmış çelik tencereye alıp, hiç yağ ve su koymadan ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene kadar pişiriniz ![]() Etler bıraktıkları suyu iyice çekince tuzunu ayarlayınız ![]() Etletin üzerine üç parmak aşacak kadar sıcak su ekleyiniz ![]() Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Etleri delikli kepçe ile alıp, kapaklı bir kap içinde bekletiniz ![]() Bir tencereye dövülmüş sarımsak, un, et suyu, sirke, yoğurt, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz ![]() Sosu servis yapmadan önce etlerin üzerine dökünüz ![]() Tereyağını eritip, içinde kırmızı biberi kızdırınız ![]() Biberli yağı soslu etin üzerine gezdirip, servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|