Azeri Mutfağı - Azeri Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azeri Mutfağı - Azeri Pilavı TarifiAzeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi Malzemeler 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin 4 ad taze soğan 250 g kuzu kuşbaşı 2 sb pirinç 2 ad kuru soğan 3 sb su 4 ad kayısı tuz-karabiber 3 yk kuru üzüm 2 yk dolmalık fıstık 2 ad havuç ½ demet dereotu Yapılışı 1 Kuru soğanı yemeklik doğrayın 2 Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın 3 Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın 4 Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın 5 Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın 6 Yayvan bir tenecereye 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırın İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun 7 Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz-karabiberi koyup karıştırın 8 En son olarak içine kıyılmış taze soğanı-dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin 9 Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin |
|
|
|