ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Azeri Mutfağı - Azeri Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936470)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:08 AM

Azeri Mutfağı - Azeri Pilavı Tarifi
 

Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi

Malzemeler

4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin

4 ad taze soğan

250 g. kuzu kuşbaşı

2 sb pirinç

2 ad kuru soğan

3 sb su

4 ad kayısı

tuz-karabiber

3 yk kuru üzüm

2 yk dolmalık fıstık

2 ad havuç

½ demet dereotu

Yapılışı

1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

2. Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın.

3. Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın.

4. Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın.

5. Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın.

6. Yayvan bir tenecereye 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırın. İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun.

7. Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz-karabiberi koyup karıştırın.

8. En son olarak içine kıyılmış taze soğanı-dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin.

9. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.