Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 1 kg kuşbaşı kuzu eti30 adet arpacık soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet havuç 250 gr sultanibezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber[*]1/2 demet dereotuTarifin HazırlanışıEti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin![]() Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz )[*]Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın![]() |
|
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab TarifiBahçıvan Kebabı Malzemeler • 750 gr kuşbaşı but eti • 3 adet domates (kabuğu soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış) • 2 adet iri patates • 2 çorba kaşığı margarin • 2 adet havuç • 2 adet soğan (küçük doğranmış) • 1 1/2 su bardağı su • Tuz, karabiber, kekik Tarif Bir tencerede margarini eritin Soğanı ekleyerek biraz kavurun![]() Etleri ekleyin; etler saldıkları suyu çekene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin ![]() Su, havuç, tuz, biber ve kekiği ekleyin İyice karıştırın![]() Küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin ![]() Etler ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip, sıcakken servis edin |
|
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab TarifiArpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) ![]() |
|
|
|