![]() |
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab Tarifi
Kullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 1 kg. kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet havuç 250 gr. sultani bezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber[*]1/2 demet dereotuTarifin HazırlanışıEti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.)[*]Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın. |
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab Tarifi
Bahçıvan Kebabı Malzemeler • 750 gr kuşbaşı but eti • 3 adet domates (kabuğu soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış) • 2 adet iri patates • 2 çorba kaşığı margarin • 2 adet havuç • 2 adet soğan (küçük doğranmış) • 1 1/2 su bardağı su • Tuz, karabiber, kekik Tarif Bir tencerede margarini eritin. Soğanı ekleyerek biraz kavurun. Etleri ekleyin; etler saldıkları suyu çekene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Su, havuç, tuz, biber ve kekiği ekleyin. İyice karıştırın. Küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin. Etler ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip, sıcakken servis edin. |
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Kebab Tarifi
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.