![]() |
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli TarifleriAyva Reçeli nasıl yapılır , ayva reçeli tarifleri Malzemeler 1 ![]() 5 su bardağı su 1 ![]() 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin ![]() Ayvaları suya koyup 5 -6 dakika kadar haşlayın ![]() Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin ![]() Şeker eridikten sonra orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın ![]() Reçel kıvamını bulduğunda iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın ![]() Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ![]() Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli TarifleriAyva Reçeli-1 Malzemeler 1kg ayva 1kg şeker 1adet limon Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve rendeleyin ![]() Tencereye koyun şekeri karıştırın ![]() Önce kısık ateşte ardından normal ateşte ayvaları kaynatın ![]() Ocaktan alırken limonu sıkın ve soğumaya bırakın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli TarifleriAyva Reçeli-2 Malzemeler 2 kg ![]() 2 kg ![]() 15 lt ![]() 10 karanfil 1 adet limon suyu Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyun; sonra rendeleyin ![]() Tencereye suyu alın; buraya rendelenmiş ayvaları ilave edin ![]() Ayvanın çekirdeklerini de içine katın ![]() Ayvaları ilk önce su ile beraber kaynamaya bırakın ![]() Ayvalar haşlanınca tencereye şeker ilave edin ![]() Üzerine karanfili ilave edin ve pişirmeye devam edin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli TarifleriAyva Reçeli-3 Malzemeler 1 ![]() 1 ![]() 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın ![]() Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın ![]() Bir tencereye altı su bardağı su koyup ayvaları bu tencereye atın ![]() Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın ![]() Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin ![]() Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın ![]() Şurup kıvamını bulduğunda iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın ![]() Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ![]() Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin ![]() |
![]() |
![]() |
|