![]() |
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri
Ayva Reçeli nasıl yapılır , ayva reçeli tarifleri Malzemeler 1.5 kg ayva 5 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın . Reçel kıvamını bulduğunda iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun. |
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri
Ayva Reçeli-1 Malzemeler 1kg ayva 1kg şeker 1adet limon Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve rendeleyin. Tencereye koyun şekeri karıştırın. Önce kısık ateşte ardından normal ateşte ayvaları kaynatın. Ocaktan alırken limonu sıkın ve soğumaya bırakın. |
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri
Ayva Reçeli-2 Malzemeler 2 kg. ayva 2 kg. toz şeker 15 lt. su 10 karanfil 1 adet limon suyu Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyun; sonra rendeleyin. Tencereye suyu alın; buraya rendelenmiş ayvaları ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini de içine katın. Ayvaları ilk önce su ile beraber kaynamaya bırakın. Ayvalar haşlanınca tencereye şeker ilave edin. Üzerine karanfili ilave edin ve pişirmeye devam edin. |
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri
Ayva Reçeli-3 Malzemeler 1.5 kg ayva 1.5 kg şeker 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın. Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın. Bir tencereye altı su bardağı su koyup ayvaları bu tencereye atın. Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin. Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın. Şurup kıvamını bulduğunda iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.