ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935589)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:47 AM

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri
 

Ayva Reçeli nasıl yapılır , ayva reçeli tarifleri

Malzemeler

1.5 kg ayva

5 su bardağı su

1.5 kg toz şeker

2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Ayvaların kabuklarını soyup kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin.

Ayvaları suya koyup 5 -6 dakika kadar haşlayın.

Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin.

Şeker eridikten sonra orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .

Reçel kıvamını bulduğunda iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın.

Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:47 AM

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri
 

Ayva Reçeli-1

Malzemeler
1kg ayva
1kg şeker
1adet limon

Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve rendeleyin.
Tencereye koyun şekeri karıştırın.

Önce kısık ateşte ardından normal ateşte ayvaları kaynatın.
Ocaktan alırken limonu sıkın ve soğumaya bırakın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:48 AM

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri
 

Ayva Reçeli-2

Malzemeler
2 kg. ayva
2 kg. toz şeker
15 lt. su

10 karanfil
1 adet limon suyu

Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyun; sonra rendeleyin.
Tencereye suyu alın; buraya rendelenmiş ayvaları ilave edin.
Ayvanın çekirdeklerini de içine katın.
Ayvaları ilk önce su ile beraber kaynamaya bırakın.
Ayvalar haşlanınca tencereye şeker ilave edin.
Üzerine karanfili ilave edin ve pişirmeye devam edin.






Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:48 AM

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır , Ayva Reçeli Tarifleri
 

Ayva Reçeli-3

Malzemeler
1.5 kg ayva
1.5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın.
Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın.
Bir tencereye altı su bardağı su koyup ayvaları bu tencereye atın.
Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın.
Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin.
Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın.
Şurup kıvamını bulduğunda iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın.

Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.