Zeytinyağlı İç Bakla |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Zeytinyağlı İç BaklaZeytinyağlı İç Bakla 4 kişilik Malzeme: 1 kg taze iç bakla 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı tozşeker 2 kahve fincanı zeytinyağı 5-6 dal taze soğan 3-4 dal dereotu 3 su bardağı su Tarifi Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin Taze soğanları ince ince kıyın Zeytinyağını bir tencereye alın Taze soğanları zeytinyağında kavurup iç baklayı ekleyin Tuzu, tozşekeri ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin Daha sonra suyu ilave edip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin Dereotuyla süsleyerek servis yapın ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|