Ümit Usta Poğaça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Poğaça TarifiPOĞAÇA Ümit Usta 500 gram un 25 gram hamur mayası 1 adet yumurta 250 gram Teremyağ 25 gram tozşeker 15 gram tuz Elediğimiz unu, oda sıcaklığındaki Teremyağ yağı ve diğer malzemeyle iyice karıştırıp, yoğuralım ![]() Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerine nemli bir bez örterek, 10-15 dakika dinlendirelim ![]() Dinlendirdiğimiz bezelerden her birini, avucumuzun içinde ezerek inceltip, ortalarına hazırladığımız içten bir miktar koyarak, yarım ay şeklinde katlayalım ![]() Yağladığımız tepsiye dizip, üzerine sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürerek, oda sıcaklığında kabarıncaya kadar bekletip, fırınlayalım ![]() |
|
|
|