![]() |
Ümit Usta Poğaça Tarifi
POĞAÇA Ümit Usta 500 gram un 25 gram hamur mayası 1 adet yumurta 250 gram Teremyağ 25 gram tozşeker 15 gram tuz Elediğimiz unu, oda sıcaklığındaki Teremyağ yağı ve diğer malzemeyle iyice karıştırıp, yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerine nemli bir bez örterek, 10-15 dakika dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz bezelerden her birini, avucumuzun içinde ezerek inceltip, ortalarına hazırladığımız içten bir miktar koyarak, yarım ay şeklinde katlayalım. Yağladığımız tepsiye dizip, üzerine sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürerek, oda sıcaklığında kabarıncaya kadar bekletip, fırınlayalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.