![]() |
Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tel Şehriyeli Pilav-Yemek TarifleriTel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3 kaşık tereyağı 1 adet kesmeşeker Tuz 2 su bardağı dolusu tel şehriye HAZIRLANIŞI Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır Şeker, tuz atılır Yıkanmış pirinç ilave edilir Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tel Şehriyeli Pilav-Yemek TarifleriTAVUKLU DOMATES ÇORBASI Malzemeler 1 adet tavuk göğsü yarım tatlı kaşığı salça 4 adet domates 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak yeteri kadar tuz, pulbiber TAVUKLU DOMATES ÇORBASI Tavuk göğsünü iyice haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|