ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930571)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:29 PM

Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri
 

Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

3 kaşık tereyağı

1 adet kesmeşeker

Tuz

2 su bardağı dolusu tel şehriye

HAZIRLANIŞI

Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır Şeker, tuz atılır Yıkanmış pirinç ilave edilir Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir

AFIYET OLSUN!



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:29 PM

Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri
 

TAVUKLU DOMATES ÇORBASI Malzemeler

1 adet tavuk göğsü

yarım tatlı kaşığı salça

4 adet domates

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

yeteri kadar tuz, pulbiber

TAVUKLU DOMATES ÇORBASI

Tavuk göğsünü iyice haşlayın. Domatesleri ve sarımsakları rendeleyin. Tereyağını eritin unu ilave edin ve bir miktar kavurun. Üzerine salçayı ilave edin. Ardından rendelenmiş domatesleri ve sarımsağı ekleyin. Malzemelerin üzerine haşladığınız tavuk göğsünün suyundan 1 su bardağı ilave edin. Son olarak tavuk göğsünü didikleyerek çorbaya ekledikten sonra suyunun kıvamına bakarak gerekiyorsa üzerine sıcak su ilave edin. Arzuya göre karabiber ve tuzunu da ayarlayıp kaynamaya bırakın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.