Alman Mutfağı - Alman Sosu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Alman Sosu TarifiAlman Mutfağı- ALMAN SOSU Tarifi Malzemeler 800 ml Tavuk velutesi 400 ml Tavuk suyu 4 Adet Yumurta sarısı 50 gram Mantar bölünmüş 50 gram Margarin 200 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz ve karabiber 1 Adet limon (suyu) Yapılışı BEYAZ ET SOSUDUR (TAVUK-HİNDİ VB ) Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın Ateşi kısın Tavadaki karışımın 1/3’ü kalıncaya kadar, dibini tutmamasıiçin bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin Süzgeçten süzün Sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın![]() |
|
|
|