ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alman Mutfağı - Alman Sosu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936289)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:38 AM

Alman Mutfağı - Alman Sosu Tarifi
 

Alman Mutfağı- ALMAN SOSU Tarifi

Malzemeler

800 ml Tavuk velutesi

400 ml Tavuk suyu

4 Adet Yumurta sarısı

50 gram Mantar bölünmüş

50 gram Margarin

200 ml Çiğ krema

1 Çay kaşığı tuz ve karabiber

1 Adet limon (suyu)

Yapılışı

BEYAZ ET SOSUDUR. (TAVUK-HİNDİ VB. )

Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3’ü kalıncaya kadar, dibini tutmamasıiçin bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin. Süzgeçten süzün. Sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.