![]() |
Alman Mutfağı - Alman Sosu Tarifi
Alman Mutfağı- ALMAN SOSU Tarifi Malzemeler 800 ml Tavuk velutesi 400 ml Tavuk suyu 4 Adet Yumurta sarısı 50 gram Mantar bölünmüş 50 gram Margarin 200 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz ve karabiber 1 Adet limon (suyu) Yapılışı BEYAZ ET SOSUDUR. (TAVUK-HİNDİ VB. ) Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3’ü kalıncaya kadar, dibini tutmamasıiçin bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin. Süzgeçten süzün. Sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.