Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, köy, ocak, yemekleri

Ocak Çöreği - Köy Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ocak Çöreği - Köy Yemekleri




Ocak Çöreği

Derin bir kaba tüm malzemeler konulurKulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulurOcakta ateş yakılır,ocağın taşı kızgınlaşır,bol köz oluşurKözlerin bir miktarı dışarı çekilirFırın tepsisi büyüklüğünde ve kalınlığında yapılan hamur közün içine gömülürYaklaşık iki saat közün içinde kalan hamur,servise hazır olur

Malzemeleri:1,5 Kilo Un-Maya-1 Yumurta-1 Kase Yoğurt-1 Su Bardağı Süt-Tuz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.