![]() |
Razvaruşa-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Razvaruşa-Yemek TarifleriRazvaruşa-Yemek Tarifleri MALZEMELER 25 su bardağı un 1 su bardağı süt 100 gr margarin 1 su bardağı su Şurup malzemesi : 4 su bardağı toz şeker 1/2 limonun suyu 3 su bardağı su HAZIRLANIŞI Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Razvaruşa-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Razvaruşa-Yemek TarifleriRatatuylu Palamut Yemek Tarifi – 4 kişilik Kalori : 230 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi : 25 dk ![]() Zorluk : 1 Mutfaklar : Dünya,Fransız Özellik : Basit ve Hızlı,Davet Yemekleri,Sağlıklı Beslenme Tür : Balık,Deniz Ürünleri,Ziyafet Öğün : Akşam Yemeği,Öğlen Malzemeleri •4 Adet Palamut •2 Adet Taze Soğan •2 Adet Kabak •1 Adet Kırmızı Dolmalık Biber •1 Adet Kemer Patlıcan •2 Kaşık Sıvı Yağ •2 Diş Sarımsak •2 Adet Domates •1 Tutam Kişniş •2 Kaşık Limon Suyu •1 Demet Maydanoz Hazırlanışı Palamut filetolarını sıvı yağda önlü arkalı fazla kızarmadan pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|