|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dolmasıyemek, tarifleri, yaprak, zeytinyağlı |
![]() |
Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek TarifleriZeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek Tarifleri MALZEMELER 250gr asma yaprağı, 2adet soğan, 2adet domates, 2bardak sıcak su, 1bardak zeytinyağı, 1adet limon, 1bardak pirinç, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı kuş üzümü, 1kaşık dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yeni bahar HAZIRLANIŞI Asma yapraklarını haşlayıp, süzün Pirinci yıkayıp ıslatın Soğan ve domatesi doğrayın Kuş üzümünü ılık suda bekletin Pirinci süzün; soğan, domates, kuş üzümü, fıstık, ½ bardak zeytinyağı ve baharatla karıştırın Üzerine 1çay bardağı su ilave edip bu harcı suyunu çekene kadar pişirin Asma yapraklarına koyup sarın ve tencereye dizin Kalan suya; kalan zeytinyağını, tuzu ve şekeri karıştırın bu sosu asmaların üzerine gezdirin Limonu dilimleyip aralarına yerleştirin Orta ateşte yarım saat pişirin |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek TarifleriRİLİ TAVUK KEBABI Malzemeler 750 gr tavuk göğsü filetosu 12 adet barbekü şişi KÖRİLİ KARIŞIMI 2 çorba kaşığı hardal 2 çay kaşığı köri 1 çorba kaşığı limon suyu KÖRİLİ TAVUK KEBABI TARİFİ Göğüs filetolannın derilerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın ve şişlere geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|