![]() |
Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek Tarifleri MALZEMELER 250gr asma yaprağı, 2adet soğan, 2adet domates, 2bardak sıcak su, 1bardak zeytinyağı, 1adet limon, 1bardak pirinç, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı kuş üzümü, 1kaşık dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yeni bahar HAZIRLANIŞI Asma yapraklarını haşlayıp, süzün Pirinci yıkayıp ıslatın Soğan ve domatesi doğrayın Kuş üzümünü ılık suda bekletin Pirinci süzün; soğan, domates, kuş üzümü, fıstık, ½ bardak zeytinyağı ve baharatla karıştırın Üzerine 1çay bardağı su ilave edip bu harcı suyunu çekene kadar pişirin Asma yapraklarına koyup sarın ve tencereye dizin Kalan suya; kalan zeytinyağını, tuzu ve şekeri karıştırın bu sosu asmaların üzerine gezdirin Limonu dilimleyip aralarına yerleştirin Orta ateşte yarım saat pişirin |
Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek Tarifleri
RİLİ TAVUK KEBABI Malzemeler 750 gr tavuk göğsü filetosu 12 adet barbekü şişi KÖRİLİ KARIŞIMI 2 çorba kaşığı hardal 2 çay kaşığı köri 1 çorba kaşığı limon suyu KÖRİLİ TAVUK KEBABI TARİFİ Göğüs filetolannın derilerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın ve şişlere geçirin. Tüm şişleri derin bir kaba koyup üzerlerine hazırladığınız karışımı döküp, kapakla kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Hardalı, köriyi ve imon suyunu küçük bir tencereye koyarak, orta hararedi ateşte 3 dakika, malzemeler iyice karışıncaya dek pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Közlenmiş patatesle birlikte servis edin.Barbeküyü orta derecede önceden ısıtın. Şişleri marinad sosunun içinden çıkarıp barbeküye dizin ve arta kalan sosu üzerlerine sürün. Sık Sık çevirerek 8-10 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.