|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| haşlaması, karalahana, türk, usülü, yapılır |
Türk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl YapılırTürk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: • 1 demet kara lahana • 1 su bardağı barbunya fasulye • 1 su bardağı yarma mısır • 1 yemek kaşığı domates salçası • 1 çay kaşığı iç yağı • 1çay bardağı sıvı yağ • Pulbiber • Tuz Yapılışı: 1 Karalahanalar, çok ince olmayacak şekilde kıyılır 2 Sapları tencerenin altına dizlir ve kıyılan diğer lahanalar eklenir Üzerleri kapanacak kadar su konarak bir taşım haşlanır![]() 3 Başka bir tencerede daha önceden ıslatılmıs barbunya bir taşım haşlanır ve suyu süzülür![]() 4 Sıvıyağ, pulbiber, salça ve içyağı kavrulur![]() 5 Barbunya ve yarma mısır ilave edilir (Ben yarma mısır bulamadığım için, elimdeki superfresh dondurulmus mısırı kullandım )6 Haşlanmıs karalahana ilave edilir ve tuz ilave edilerek karıştırılır![]() 7 Malzemelerin üzerine çıkacak şekilde su ilave edilir ve 30 dakika kadar tüm malzemeler pişene kadar haşlanarak pişirilir![]() |
|
|
|