Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evde, göçe, göcetarhanası, hazırlama, hazırlanışı, tarhanası, yapılışı

Göcetarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Göcetarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı




GöceTarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı

Göce Tarhanası

Malzemeler

2 kg katı yoğurt

1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)

1/2 kg un

1/2 kg süt

2 yumurta

tuz

hazırlanışı

Göce, dış kabukları dibeklerde tahta

tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması

veya gendirme) demektir Tarhana yapılacak

göcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara

bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak

kurutulur Hafif kuruyan parçalar ufalanarak

toz haline getirilip torbalara konularak kışa

saklanır Birde bunun yanında kurutma

yapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında

muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu

çeşide yaş tarhana denir

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.