Terbiyeli Haşlama Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Haşlama Nasıl YapılırTerbiyeli Haşlama nasıl yapılır Terbiyeli Haşlama tarifiMalzemeler : 1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti 10 Su Bardağı Su 4 Patates 2 Havuç 7-8 Arpacık Soğanı 1 Küçük Kereviz 1 Çorba Kaşığı Margarin 5-6 Karabiber Tanesi 1 Çorba Kaşığı Un 3 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz Tarif : Sebzeleri temizleyip yıkayınız Patatesi iri parçalar halinde doğrayınız Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun![]() Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyiniz Kısık ateşte etler yumuşayınızcaya kadar 1-1 5 saat pişiriniz![]() Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurunuz Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave ediniz Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave ediniz Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alınız Sıcak olarak servis yapınız |
|
|
|